Vangnetverzekering AOV zelfstandigen verruimd!

Met ingang van 1 november 2010 is de Vangnetverzekering voor zelfstandigen uitgebreid. De Vangnetverzekering voorziet er in dat startende ondernemers die voor een reguliere arbeidsongeschiktheidverzekering worden afgewezen toch verzekerd kunnen worden voor een uitkering bij arbeidsongeschiktheid.

Was voorheen de termijn maximaal drie maanden na de start als zelfstandige, nu heeft het Verbond van Verzekeraars heeft vanaf 1 november de periode verlengd tot 15 maanden

Ook voor niet verzekerde zelfstandigen die al langer gestart zijn geldt een eenmalig mogelijkheid om voor 31 januari 2011de verzekering af te sluiten.

Met de vangnetverzekering kunt u uw inkomen (gedeeltelijk) verzekeren.

Wanneer komt u in aanmerking voor de Vangnetverzekering ?

Om voor de Vangnetverzekering in aanmerking te komen dient u op medische gronden te zijn afgewezen voor een reguliere arbeidsongeschiktheidverzekering. Na een schriftelijke afwijzing kunt u evt gebruik  maken van de  Vangnetverzekering.

De Vangnetverzekering kent wel een aantal voorwaarden:

De wachttijd voor een eerste uitkering bedraagt 12 maanden. Dit betekent dat u de eerste 12 maanden geen uitkering krijgt indien u langdurig ziek bent
De uitkering is gebaseerd op maximaal 70% van het minimumloon en bedraagt maximaal € 12.100,- per jaar (2010) De premie bedraagt ca € 2500,- per jaar
Uitkering vanaf 35% arbeidsongeschiktheid op basis van “het niet kunnen uitvoeren van gangbare arbeid”. Dat wil zeggen dat er geen rekening gehouden wordt met uw beroep, opleiding of ervaring.

Belangrijkste voorwaarden vangnetverzekering

1. Wachttijd Eén jaar In geval van arbeidsongeschiktheid, start uw uitkering na één jaar
2. Verzekerd bedrag € 12.100,- (70% minimumloon) In geval van arbeidsongeschiktheid ontvangt u een uitkering van € 12.100,-
3. Criterium Arbeidsongeschiktheid Gangbare arbeid
4. Premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid

De standaardtarieven voor een vangnetverzekering zijn afhankelijk van uw beroepsklasse als volgt:

Beroepsklasse Tarief (per jaar)
Provisie (per jaar)
I € 2.316,94
II € 2.606,55
III € 2.896,17
IV € 2.896,17

De Vangnetregeling AOV voor ondernemers is bij aov-zzp zeer goed bekend, heeft u, of verwacht u mogelijk moeilijkheden bij de acceptatie van uw AOV, laat het ons weten.
Samen met u zullen we na een oplossing zoeken, en kijken of u aan de eisen van de vangnetregeling AOV voor ondernemers voldoet.

Er is een wat oude brochure, leest u die eens door?Hierbij de link van de brochure Vangnetregeling AOV voor ondernemers

Hulp bij Vangnetregeling AOV nodig

Over AOV Expert
Gespecialiseerd, middels de nummer-1 internet AOV vergelijkingssite www.aov-zzp.nl, op persoonlijk advies op het gebied van Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers. SEO & Internetmarketing specialist.

Plaats een reactie